LandscaperPro Weed Control

Gyomlál és táplál

36
LandscaperPro Weed Control-02
LandscaperPro Weed Control-01

Az esős, meleg napokkal sajnos a gyomok is kezdenek megjelenni és akár elhatalmasodni a gyepben. Sokfelé lát-ni gyermekláncfűtől sárgálló pázsitot. Ennek nem kell így lennie! Gyomirtós gyepműtrágyával egyetlen szórással két feladatot is megoldhat: kiirtja a gyepben leggyakrabban elő-forduló kétszikű gyomokat, – pl. pongyolapitypangot, fehér herét, szürke madársóskát – és közben tápanyagot is biztosít a gyepnek.

Az ICL tartós hatású Land-scaperPro Weed Control gyomirtót is tartalmazó gyepműtrágyája egyetlen alkalmazással segít megszabadítani a gyepet a leg-több kétszikű gyomfajtól, majd tápanyagokkal látja el a füvet, hogy az rövid idő alatt benőhesse a gaz helyén maradt kopasz foltokat. A magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények irtására egyaránt hatékony.
Tavasztól őszig, a gyomok intenzív növekedésének időszakában használhatjuk, fagymentes idő-szakban, de a leghatékonyabb a nyár eleji kijuttatás. Hatásfoka nedves lombfelületen a leg-jobb, ezért a granulátumot a fű nyírását követően pár nappal, a kétszikű gyomnövények újranövekedésekor kell kiszórni, a kora reggeli órákban a harmat felszáradása előtt, amikor a gyomnövények levélfelülete még nedves. Ügyelni kell azonban arra, hogy lehetőleg 1 napig ne mosódjon le a lombozatról a gyomirtó szeres műtrágya, így egy napig ne öntözzünk. Ha a kezelést követő második napon belül nem hullott csapadék, akkor meg kell öntözni a területet. A kijuttatás előtti harmadik napban már nem szabad lekaszálni a gyepet azért, hogy a gyomirtó szer maximális levélfelülettel érintkezzen és a kijuttatás utáni három napban sem szabad füvet nyírni, hogy elég idő legyen a felszívódáshoz. A kiszórásnál ügyelni kell arra, hogy a granulátum a termesztett kultúrnövényekre ne kerüljön, mert azokat károsíthatja.
Újonnan telepített gyepfelületre legkorábban a telepítés után hat hónappal juttatható ki a készítmény.

Fontos
A gyomirtót közvetlenül friss vetés, telepítés után ne alkalmazzanak!
Nem szabad száraz, aszályos időszakban, vagy fagyos időben használni, amikor a gyep stresszhatás alatt áll. A kezelést követő első négy fűnyírás alkalmával keletkezett fűnyesedék nem alkalmas komposztálásra. Szükség esetén többször is alkalmazható, de két alkalmazás között legalább hatvan napnak el kell telni. A lekaszált növény takarmányozási célra nem használható.

Előnyök
Sűrű gyommentes gyep, a kettős hatású gyomirtó szer kombinációnak köszönhetően. A kis szemcseméretnek köszönhetően hatását közvetlenül a gyom gyökerének közelében fejti ki. Magas nitrogéntartalma táplálja a gyepet, segít felvenni a harcot a gyomosodással szemben.

Technikai információk

  • Javasolt alkalmazási időszak: májustól augusztusig
  • Javasolt adagolás: 20 g/m2 vagy 200 kg/ha
  • Hatástartam: 6-8 hét
  • Kiszerelés: 15 kg zsák, azaz egy zsák 750 m2 kezelésére elegendő
  • Forgalomba hozatali engedély száma: 04.2/5095-2/2015 NÉBIH a 15 kg-os kiszerelésre vonatkozik Magyarországon