Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt!

25
Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt!-01
Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt!-02

Az AL-KO 2019-ben új, nagyobb felületre szánt robotokkal egészíti ki a tavaly bevezetett harmadik generációs robot-fűnyíró családját. Az 1200- as és 2000-es típuscsalád gépei 1200 m2, illetve 2000 m2-es maximális területteljesítmény-nyel bírnak. Az új robotok a megnövelt telepítési toleranciáknak köszönhetően különösen egyszerűen installálhatók.

A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az összes robotfűnyíró egyedülálló dupla késes technológiával rendelkezik. A vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. A kések élettartamát ráadásul megnégyszerezte a gyártó azzal, hogy a gép minden indulásnál forgásirányt vált, illetve azzal, hogy a kések maguk is elforgathatók tengelyközéppontjuk körül. A Robolinho® robotfű-nyírók bázisa a határolókábellel párhuzamosan fut, a gép arra oldalirányból csatlakozik. Komoly előny, hogy ennek köszönhetően más robotoktól eltérően – nem tapossák ki a dokkoló környékét, illetve, hogy a töltő állomás emiatt sokkal kisebb. A karcsú töltő oszlop alig észrevehető módon simul a kertbe.

Fokozatmentes és kényelmes a vágómagasság beállítása. A bázis egyszerűen levehető a talp részről a téli tárolás megkönnyítésére. Természetesen ebben a kategóriában már magától értetődő az esőérzékelő. Az összes új típus bázis állomásán megtalálható egy „home” gomb is, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül az új modellek mindegyike képes mellék terület nyírására is.

Mind az 1200-as, mind a 2000-es modellekből 3 variáns létezik. Az E verziók az alapgépek, az 1200i és 2000i típusok az AL-KO okos kertbe integrálható csúcsmodellek, míg nyártól elérhetők lesznek a WIFI modemmel szerelt EW típusok is.

HE SMART GARDEN COMPANY – nézzük meg kicsit jobban mit is tudnak az i és EW modellek.

Az AL-KO inTOUCH Smart Garden applikáció, valamint az Innogy Getway (egy tabletnek kinéző kommunikációs eszköz) segítségével Robolinho® 500i, 700i, 1200i, vagy 2000i típusú robotfűnyíróját bárhonnan irányíthatja – akár otthonról, a kanapéról, akár nyaralás közben. Bekapcsolhatja, kikapcsolhatja, fűnyírási terveket állíthat be vagy megjelenítheti pillanatnyi üzem-állapotát. Az AL-KO inTOUCH alkalmazással a jövőben további AL-KO gépeket is hozzáadhat az okos hálózathoz, amelyek az Innogy Gateway-en keresztül más gyártók okos készülékeivel is képesek kommunikálni. Például egy okos mozgásérzékelő a gyepre lépéskor vissza tudja küldeni a Robolinho®-t a töltőállomásra, hogy a gyermek szabadon játszhasson a kertben. Amennyiben nincs szüksége átfogó innogy SmartHome megoldásra, akkor az előreláthatólag 2019 májusától kapható, WiFi-kompatibilis Robolinho® EW típusok ajánlhatók, melyek az AL-KO inTOUCH Smart Garden alkalmazással közvetlenül okostelefonjáról vezérelhetők. Ha Robolinho® robotfűnyíróját csatlakoztatja otthoni WLAN-hálózatához, akkor az AL-KO inTOUCH és az Amazon Alexa appokkal bármikor és bárhonnan (például útközben, a nyaralás során) vezérelheti.

Adatvédelem! Az AL-KO számára az Ön személyes adatainak védelme alapvetően elsőbbséget élvez. Ezért internetes és applikációkhoz kapcsolódó tevékenységeinket az adatvédelemről és az adatbiztonságról szóló törvényekkel összhangban folytatjuk. Élvezze a szabadidőt, míg új Robolinho® robot fűnyírója karbantartja a gyepét.