Elöl vágós, 0 körfordulós Countax traktor (X sorozat)

Az angol gyep titka a Countax fűnyíró traktor!

Egy nagyobb füves terület folyamatos gondozása rengeteg időt és energiát igényel. Ilyenkor érdemes beszerezni egy fűnyíró traktort. Hazánkban különböző márkájú és tulajdonságú fűnyíró traktorokat találunk. Azonban nagy eltérés lehet egy-egy modell között.

Fűnyíró traktor vásárlása előtt érdemes végiggondolni, hogy mekkora és milyen minőségű területet szeretnénk vele nyírni, és azt, hogy szeretnénk-e egyéb feladatokra is használni a gépet. A piacon található márkák közül az egyik legszélesebb felhasználást a Countax angol fűnyíró traktorok kínálják. A Countax fűnyíró traktorokat két csoportba oszthatjuk, a vágóegység elhelyezkedése szerint: alul és elöl vágós modellekre. Modelljei közül választhatunk a 14,5 lóerőstől a 25 lóerős gépekig a számunkra megfelelő teljesítményű gépek közül. Ezenkívül számos modell, így a négykerékmeghajtású is megtalálható.

Alulvágós klasszikus modellek (C , A és D sorozat)

Alulvágós klasszikus modellek (C , A és D sorozat)
Alulvágós klasszikus modellek
(C , A és D sorozat)

A Countax legelterjedtebb modelljei találhatók ebben a sorozatban, a 13 lóerőstől a 25 lőerős gépekig, Briggs, Honda, Kawasaki és Yanmar V dízelmotorral felszerelve. Közös jellemzőjük a hátsó kihajtás, melyhez hajtott kiegészítők kapcsolhatók (fűgyűjtő, gyepszellőztető, sószóró, ágaprító). Vontatni is lehet velük, így pótkocsi, henger stb. használható hozzájuk. A fűgyűjtő hajtott kivitelének köszönhetően nemcsak a füvet képes „felseperni”, de használható levelek összegyűjtésére, parkokban a szemét összeszedésére. A vágóegységek között mulcsoló és magasfű-mulcsoló egységek is rendelkezésre állnak. Ezek a derékmagasságú fűvel is könnyedén elbánnak, használható rézsűk, árterületek kaszálására.

Elöl vágós, 0 körfordulós traktorok (X sorozat)
Az X sorozat forradalmi újításokat tartalmaz a fűnyíró traktorok korábbi változataihoz képest, így hátsó elhelyezésű motorral rendelkeznek, csuklós rendszerű kormányzással ellátott, és első felfüggesztésű vágóegységgel kerülnek forgalomba, hogy a különleges manőverezési képessége a traktoroknak a maximális szabadságot nyújtsa. Széles választék áll rendelkezésre mulcsozó és magasfű-mulcsozó egységekből a gyors és fűgyűjtő nélküli fűnyíráshoz. A szinte nullafokos fordulásnak köszönhetően ideális fák környékére, kerítések mellé, parkokba, tavak környékére.

Elöl vágós, 0 körfordulós Countax traktor (X sorozat)
Elöl vágós, 0 körfordulós Countax traktor
(X sorozat)

Négykerék-meghajtásúak (4 TRAC)
A négykerék-meghajtás számos modellünknél elérhető, mind a klasszikus alulvágós, mind az elölvágós típusoknál egyaránt. A Countax 4TRAC technológiája kiemelkedő tapadást és irányíthatóságot biztosít sokkal jobb manőverezhetőség és szabadság mellett minden esetben. Akár vizes füvön, akár meredek lejtőn vagy parton a tökéletes vágás és gyűjtés biztosított.

Négykerék-meghajtású Countax traktor (4 TRAC)
Négykerék-meghajtású Countax traktor (4 TRAC)

Csatlakoztatható kiegészítők
A Countax fűnyíró traktorokhoz a kiegészítők széles választéka csatlakozatható, amelyeket az alábbi csoportokra osztottunk.
Általános kiegészítők: hótoló lap, V mintás gumiköpeny, vonóhorog, gépemelő, géptakaró stb.

Countax fűnyíró traktorhoz csatlakoztatható hótoló lap
Countax fűnyíró traktorhoz csatlakoztatható hótoló lap

Hajtott kiegészítők: melyek a fűnyíró traktor hátsó PTO kihajtásáról kapják meghajtásukat például: fűgyűjtő, komposztaprító, műtrágyaszóró stb.
Vontatott felszerelések: melyek vagy a vonóhoroghoz vagy az UltraSteel emelőkaros kerethez csatlakoztathatóak, például: pótkocsihoz, tüskés henger, a nehéz henger stb.
Traktorra szerelhető kiegészítők: fűterelő deflektor, gereblye, seprűkefe stb.

Felfelé mutató nyí­lhirdetés