„Base3” típusú biomedence

Biomedencék, fürdőtavak (3.)

Növény nélküli és kevés növényzetű biomedencék

A biomedencék és természetes fürdők típusainak közös jellemzője a természetesen tiszta fürdővíz. Az egyes típusok között eltérések csak a növényzóna nagysága, a tó komfortfokozata (használhatóság, karbantartás), mérete és formája között vannak.

„Base 1” típus
Komfortorientált megoldás, melyet mindazoknak ajánlunk, akik élvezni szeretnék a hagyományos medence összes előnyét, de nem szeretnének vegyszerekkel kezelt medencét és növényekkel sem kívánják díszíteni biomedencéjüket. Úszómedence – természetes vízkezeléssel. A komfortot, kihasználást és a designt tekintve hagyományos medencékhez hasonlít, geometriai formái a modern építészet jegyeit hordozzák. A legnagyobb különbség abban rejlik, hogy a fürdővíz biológiai úton tisztul meg, teljesen vegyszek használata nélkül.

Jellemzői:
Méret: 20–70 m²
Növényzóna: 0%
Úszózóna: 100%
Természetes hatás: csekély
Komfortfokozat: kiváló
Karbantartási igény: igényes, de automatizálható

A következő felszerelésekkel bővíthető:
– medencefedés,
– medencevilágítás,
– ellenáramoltató,
– napkollektoros fűtés.

Biológiailag tiszta fürdővíz növényzóna nélkül.

„Base 2” típus
A természet hatása medenceesztétikával, egyesítve a klasszikus medence báját és a vízinövényekkel ékes vízpart szépségét. Ezt a típust mindazoknak ajánljuk, akik több természetes elemmel szeretnék díszíteni medencéjüket. A biológiailag tiszta fürdővíz nem a  növények által tisztul meg. A szűrőrendszer a növények segítsége nélkül biztosít ragyogóan áttetsző, biológiailag tiszta vízminőséget. A természetes vízinövényszegély csak speciális látványkiegészítés, a vízminőségre nincs hatással.

Jellemzői:
Méret: 50–100 m²
Növényzóna: 10%
Úszózóna: 90%
Természetes hatás: közepes mértékben
Komfortfokozat: közepes
Karbantartási igény: igényes, de automatizálható.

A következő felszereléssel bővíthető:
– vízesés,
– vízi világítás,
– szökőkút.

Biológiailag tiszta fürdővíz 10%-os növényzónával.

„Base 3” típus
Mindazoknak az igényeit elégíti ki, akik a medencéket kedvelik, de természetközeli fürdőhelyet szeretnének. Formaviláguk a hagyományos medencék formáját követi, de az úszózóna mellett vízinövényzóna helyezkedik el. A vízinövényzónának a „Base 2”-vel ellentétben szerepe van a víztisztításban. Könnyen áttekinthető, természetes kialakítású, ugyanakkor a medencekomfort is biztosítható. Lehetséges továbbá a medencefedés, medencefűtés az állandó vízhőmérséklet biztosítására, ellenáramoltató  sportúszáshoz és a hangulatos medencevilágítás. A medencék fő előnye a kristálytiszta víz biológiai szűrőrendszer segítségével.

Jellemzői:
Méret: 25–70 m²
Növényzóna: 18–25%
Úszózóna: 75–82%
Természetes hatás: közepes
Komfortfokozat: közepes
Karbantartási igény: közepes fokozatú, de automatizálható a vízinövények ápolása.

A következő felszereléssel bővíthető:
– medencefedés,
– medencevilágítás,
– ellenáramoltató,
– napkollektoros fűtés,
– vízesés.

Biológiailag tiszta fürdővíz 20%-os növényzónával.

Felfelé mutató nyí­lhirdetés